Съветите, които хората обичат да ви казват, но не бива да ги следвате

2013-12-20 16:30:00
Съветите, които хората обичат да ви казват, но не бива да ги следвате
Снимка: Dreamstime

Понякога хората с цел да ни успокоят ни казват лъжи, в които не вярват, но които знаят, че звучат що-годе правдоподобно и носят доза успокоение. И така неусетно започваме да водим начин на живот, който е украсен с невинни заблуди, които уж имат за цел да ни помогнат да живеем по-лесно, но всъщност просто замазват очите ни. Вижте кои са репликите, които чуваме от приятелите си, но не бива да им вярваме:

 

„Мечтаеш за невъзможни неща!“ - няма невъзможни и прекалено големи мечти! Когато човек наистина иска да постигне нещо, той ще се бори със зъби и нокти за него и в крайна сметка ще успее. Затова не позволявайте на околните да ви откажат от мечтите, които имате, ако наистина искате да ги сбъднете!

 

„Едно нещо или е хубаво, или е лошо! Средно положение няма!“ - това също не е вярно. Първо ситуациите са си строго индивидуални и второ всяко нещо си има своята златна среда. Не си мислете, че в този живот всичко е черно и бяло. Всичко има най-различни нюанси и как ще го възприемам ние, зависи от гледната ни точка и убежденията, които имаме.

 

 

„Едни от най-важните неща в живота са удобството и сигурността“ - най-лесно е да живееш в своята зона на комфорт и да се пазиш от рискове. Човек обаче започва да израства, когато излезе от тази зона. Затова рискувай, за да спечелиш и да си истински щастлив, а не измамно задоволен!

 

„Не се заблуждавай, че може да бъдеш добър с всички“ - всъщност това е възможно, ако наистина имаш желание да бъдеш такъв човек. И недей да бъркаш добротата със слабостта. Да се отнасяш добре с хората около теб, не означава да проявяваш слабост и мекушавост.

 

„Не бъди егоист!“ - ако се чувствате добре в кожата си и обичате да имате пълен контрол върху здравето, времето и интересите си, не се обвинявайте, че се държите егоцентрично. Няма нищо лошо човек да знае какво иска и да се бори за своите мечти.

 

“Съществуват и перфектни връзки” - няма как една връзка да бъде перфектна, като в нея участват хора, които не са перфектни. Всеки си има своите кусури. Перфектни връзки НЕ съществуват, любовта обаче я има със своите плюсове и минуси. Не търсете перфектния човек, защото той не съществува, търсете истинския, който ще ви даде това, от което имате нужда!

 

„Недей да рискуваш, защото имаш твърде много за губене и не си заслужава рискът!“ - само слабите хора НЕ рискуват. Ако искате да сте наистина щастливи и доволни от живота, който имате, то тогава трябва да поемате рискове, когато усетите желание да го направите. По-добре животът ви да е пълен с изживявания, от които сте научили нещо, отколкото от спокойни, но празни дни.

 

“Вече е твърде късно да го направиш” - никога не е късно, особено когато не се чувстваш добре в кожата си и имаш нужда от промяна. Най-лесно е да седиш безучастно и да обърнеш гръб на мечтите си. Не бъди страхливец и се бори за това, което искаш. Никога не е късно!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия